Autor - Petr Zaoral

Filokartie - články - Různé | 14. 8. 2007
Nový druh pohlednic

Dovolená je patrně pro sběratele místopisných pohlednic velká příležitost k doplnění sbírek - blízké i vzdálené cíle čekají na své návštěvníky a nabídka pohlednic je skoro všude dostatečná. Pro mne jako sběratele dosti specifických tématických pohlednic je to horší, na antikvariáty nebo specializované obchody narazím spíš výjimečně. A tak mám z letošní dovolené alespoň jeden objev - nový druh pohlednice.



Filokartie - články - Pozvánka | 5. 3. 2007
Výstava Žacléřsko na historických pohlednicích

V rámci přípravy na zimní dovolenou jsem na počátku února navštívil také oficiální stránky města Žacléř. A po shlédnutí úvodní stránky mé sběratelské srdce zaplesalo - v místním muzeu se koná výstava pohlednic Žacléřska.



Filokartie - články - Světová filokartie | 30. 11. 2006
Čínské výherní pohlednice

Již delší dobu mám ve sbírce i exemplář pohlednice z Číny. Důležité pro mne bylo téma na pohlednici, ale jinak jsem této pohlednici nevěnoval zvláštní pozornost. Nedávno jsem ale získal dalších dvanáct podobných pohlednic a v ten okamžik mne upoutala společná vlastnost některých z nich - na jedné straně byl vyznačen jakýsi kupon k odstřižení.



Filokartie - články - Pozvánka | 19. 9. 2006
Mezinárodní burza leteckých fandů v Praze

Podobně jako v minulých letech se i letos uskuteční v blízkosti letiště Ruzyně setkání leteckých nadšenců spojené s výměnou a prodejem sběratelských materiálů.



Filokartie - články - Recenze | 10. 9. 2006
Video CD Luka nad Jihlavou na poštovních pohlednicích

O tom, že obec Luka nad Jihlavou vydala CD s obrázky pohlednic, jsem se dozvěděl víceméně náhodou při návštěvě u příbuzných v této obci. A přestože mé zájmy v oblasti filokartie jsou zcela jiné, zajímal jsem se o možnost jeho získání.



Filokartie - články - Rozhovory | 25. 8. 2006
Rozhovor s nejznámější českou sběratelkou pohlednic paní Květuší Veselou

Obsáhlý rozhovor s paní Květuší Veselou nejen o sbírání pohlednic a provozování soukromého muzea pohlednic.



Filokartie - články - Pozvánka | 22. 5. 2006
Plán akcí KSK na 2. pololetí roku 2006

Plán akcí Klubu sběratelů kuriozit (KSK) na 2. pololetí roku 2006 a další informace.



Filokartie - články - Pozvánka | 22. 3. 2006
Muzeum pražského vodárenství

Příspěvek v této rubrice přichází částečně "s křížkem po funuse". Částečně, protože Dny otevřených dveří pořádá Muzeum pražského vodárenství nejméně dvakrát v roce (na jaře v rámci Světového dne vody a na podzim v rámci Dnů evropského kulturního dědictví).



Novější články Starší články

© 2020 Filokartie.cz
ISSN 1214-4231
TOPlist