Autor - Tomáš Homola

Filokartie - články - Česká filokartie | 1. 2. 2006
Staronová novinka: pohlednice s natištěnou známkou

Před časem oznámila Česká pošta jako novinku vydání pohlednic s natištěnou známkou. Vydání poštovních známek, které jsou na pohlednicích natištěny, bylo oficiálně oznámeno v Poštovním věstníku č. 12/2005, vlastní vydání pohlednic oznámila Česká pošta pouze výše uvedenou tiskovou zprávou.



Filokartie - články - Různé | 4. 11. 2005
Databáze pohlednic: Co by měla obsahovat?

Už asi půl roku diskutujeme na tomto serveru i v konferenci Sběratelství pohlednic o databázi pohlednic. V poslední době se věci pohnuly od teoretické diskuse k prvním praktickým krokům.



Filokartie - články - Internet | 28. 4. 2005
Databáze pohlednic: chceme ji - a jakou?

V poslední době se pod článkem kolegy Honzy Vávry a v konferenci Filokartie začala diskuse na téma databáze pohlednic. Jistě se všichni shodneme na tom, že by bylo dobré mít něco takového k dispozici. Ale co bychom od ní vlastně očekávali? A hlavně - kde ji vzít?



Filokartie - články - Ztracené obrázky | 26. 7. 2004
7. Praděd - doba mezi dvěma věžemi

Dosud jsme se v našem povídání pohybovali pouze v lidských sídlech. Člověk ale svou činností ovlivňuje celou krajinu - i vrcholky hor. Je tedy načase podívat se i tam.



Filokartie - články - Ztracené obrázky | 15. 7. 2004
6. Fenomén OD Prior (2) - Olomouc

V šedesátých létech se intenzivně jednalo o stavbě nového obchodního domu také v Olomouci. Není divu; Prior zde využíval dvou obchodních domů .....



Filokartie - články - Ztracené obrázky | 8. 7. 2004
5. Fenomén OD Prior (1) - Prostějov

Od konce 60. let se v centrech mnoha našich větších měst projevoval jistý fenomén: výstavba obchodních domů, zejména OD Prior.



Filokartie - články - Ztracené obrázky | 24. 5. 2004
4. Sokolov

V prvních třech dílech našeho seriálu jsme se zabývali obcemi, které v období od 60. let minulého století buď zcela nebo zčásti zanikly. Dneškem počínaje se budeme věnovat změnám, ...



Filokartie - články - Ztracené obrázky | 17. 5. 2004
3. Slezská Harta

Příčinou likvidace obcí nebo jejich částí v časovém období od 60. let do dneška nebyla jen postupující těžba uhlí. Desítky obcí ležících ...



Novější články Starší články

© 2020 Filokartie.cz
ISSN 1214-4231
TOPlist